Skip to main content

HOMEOPATHIE VERSTERKT DE

VITALE LEVENSENERGIE

van de mens

25 miljoen kankerpatienten in 2030

Het aantal kankerpatiënten gaat naar verwachting verdubbelen. Volgens deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zullen er in 2030 zo'n 25 miljoen kankergevallen zijn. In 2008 was dat 12,7 miljoen. Volgens KWF Kankerbestrijding sterven er meer mensen aan kanker dan aan aids, tuberculose en malaria samen.

Sinds 2008 is kanker in Nederland doodsoorzaak nummer een. Een op de drie Nederlanders krijgt ooit in zijn leven kanker. Dat komt neer op 89.000 mensen per jaar.

Chemicalien in voeding

Toen de Europese afdelingen van het Wereld Natuur Fonds in 2004 met een ongebruikelijke campagne van start gingen om de hoeveelheid giftige chemicaliën te meten die mensen in hun lichaam met zich meedragen meldde Daniel Richard, voorzitter van de Franse afdeling van het WWF, zich aan als vrijwilliger. Hij schrok er behoorlijk van toen hij hoorde dat zijn lichaam bijna de helft van de stoffen bevatte waarnaar gezocht werd (42 van de 109). Hoe kon dat? "Ik ben een vleeseter, zegt hij."

In hetzelfde onderzoek werden 39 leden van het Europese Parlement en 14 ministers van Gezondheidszorg en van Milieu van diverse Europese landen onderzocht. Ze hadden allemaal aanzienlijke doses van verontreinigende stoffen in hun lichaam, stoffen waarvan de schadelijkheid voor de mens met zekerheid is vastgesteld. Dertien chemische afvalproducten (ftalaten, en perfluorverbindingen oftewel PCB's) werden bij álle leden van het Parlement aangetroffen. En de ministers vertoonden sporen van onder meer 25 chemische stoffen; een vlamvertrager, twee pesticiden en 22 PCB's (polychloorbifenyl).

De vervuiling beperkt zich niet tot gekozen volksvertegenwoordigers of tot Europeanen. Onderzoekers van het CDC (Center for Disease Control) in de Verenigde Staten hebben de aanwezigheid van 148 giftige chemische stoffen vastgesteld in het bloed en de urine van Amerikanen van alle leeftijden.

Boek: Anti-kanker - Een nieuwe levensstijl - Dr. David Servan-Schreiber.