Skip to main content

HOMEOPATHIE VERSTERKT DE

VITALE LEVENSENERGIE

van de mens

Water als medicijn

Het is een foute veronderstelling dat een droge mond het enige signaal is van uitdroging. Een droge mond is een van de allerlaatste signalen van uitdroging van het lichaam. De eerste signalen van chronische uitdroging zijn: je vermoeid voelen, een zwaar hoofd hebben, prikkelbaar, neerslachtig en depressief voelen, slecht slapen. Het lichaam kan aan sterke uitdroging lijden, zonder dat er een droge mond ontstaat.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur of maagpijn is een van de meest belangrijke dorstpijnen van het menselijk lichaam. Op dezelfde manier als waarop we de pijn van honger herkennen, heeft het lichaam ook een dorstpijn.

Wanneer dit signaal op een maaltijd volgt, noemen we het maagpijn of brandend maagzuur. Het gebruik van maagzuurremmers die veelal aluminium bevatten kan gevaarlijk zijn. Aluminium wordt in de bloedbaan opgenomen en o.a. naar de hersenen vervoerd waar het plaque kan vormen. Brandend maagzuur, als signaal van chronische uitdroging is simpel op te lossen door het drinken van een paar glazen water.

Koffie, thee en frisdranken geven géén aanvulling van water in het lichaam. In de medische wereld wordt het helaas wel als "vocht" meegerekend.

Migraine

De hersenen maken histamine vrij om uitdroging of oververhitting te voorkomen. Om dat te doen activeert histamine bepaalde systemen die de circulatie verhogen. Wanneer er uitdroging in het hersengebied optreedt, veroorzaakt die actie van histamine de pijn die we als hoofdpijn of migraine kennen. Er moeten dan twee, drie of soms 4 glazen water gedronken worden om dit soort pijn te verlichten.

Zout is belangrijk

De hersenen bestaan voor 85 procent uit water en ze leven in een zout meer. Hersenvocht is een zeer zoute omgeving en om het zout te maken wordt er constant zout ingepompt. Zout is verantwoordelijk voor het verwijderen van zuur uit de hersencellen. Er zijn negen biljoen hersen- en zenuwcellen die constant met elkaar in gesprek zijn. Ze verbruiken energie en er ontstaat giftig afval. Er zit zuur bij dat giftige afval. Zout gaat de cel binnen en duwt het zuur eruit.water geneest

Zout en hoge bloeddruk

Vraag: Er is ons verteld dat we geen zout moeten gebruiken vanwege de hoge bloeddruk?

Antwoord: Daar gaat de medische wetenschap de fout in, omdat het lichaam zout gaat vasthouden om een hoeveelheid water buiten de cellen van het lichaam te houden. Je neemt water en wat zout en breidt daarmee het volume water buiten de cellen uit en dat staat het water toe de cellen binnen te gaan waardoor de bloeddruk omlaag gaat.

Water en zout zijn het beste medicijn om de bloeddruk te verlagen.

Drink meer water, gebruik meer zout

Tip: Neem een kan met een liter water, voeg daaraan toe 1/4 theelepel zeezout en drink dit gedurende de dag. Zeezout bevat 84 verschillende essentiele mineralen in sporenhoeveelheden. Gebruik geen Jozo zout, dit is chemisch bewerkt.

Boek: Water het goedkoopste medicijn - Dr. F. Badmangelidj.