Homeopathie versterkt de

Vitale Levensenergie

van de mens

GEZONDE VOEDING

gezonde voeding rs

Voeding geneest en dat is nou precies de bedoeling! Naast dat ons lichaam gevoed wordt met genezende stoffen, zorgen bepaalde stoffen (fytochemische bestanddelen) in met name groente en fruit dat schadelijke stoffen worden opgeruimd, waardoor onze lichaamscellen worden beschermd. De grootste klasse van fytochemische stoffen bevindt zich in de natuur en niet in bewerkt voedsel uit de supermarkt!

Mensen denken bijvoorbeeld dat een banaan weinig voedingsstoffen bevat, maar het tegendeel is waar. Banaan bevat veel kalium, calcium, phosphor, magnesium, koper en zink. Daarnaast bevat banaan een stof genaamd tryptofaan die helpt depressies tegen te gaan.

fyto(plant)-chemicaliën

Citrusvruchten zijn niet alleen een rijke bron van vitamine C, maar ze bevatten ook diverse fyto(plant)-chemicaliën die verantwoordelijk zijn voor hun kankerremmende werking. Een sinaasappel bevat bijvoorbeeld bijna 200 verschillende stoffen, waaronder zo'n 60 polyfenolen (fytochemicaliën).

Talrijke historische onderzoeken verwijzen naar het gebruik van planten (o.a. knoflook) voor de behandeling van ziekten en het op peil houden van de gezondheid in het algemeen.

Aarbeien bevatten ellaginezuur, groene thee bevat EGCG (epigallocathechine-3-gallaat), brocolli bevat sulforafaan en tomaten bevatten lycopeen.

Het gehalte aan fytochemische bestanddelen in groenten en fruit is dus beslist niet te verwaarlozen en vormt absoluut een essentiële eigenschap van onze dagelijkse voeding.

Ons lichaam is een stukje natuur! Dat lijken we te vergeten in onze huidige tijd, waarin steeds meer welvaartsziekten de kop op steken. We kunnen ons lichaam niet blijven voeden met voorverpakte voedingsmiddelen waar verborgen suikers, transvetten en smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Gezonde levende voeding is van belang om in een goede conditie te blijven!

praktijkDemocontact

Locatie

Villa rozendaalingang villa rozendaal

M.H. Tromplaan 9
7511 JJ Enschede

Ma  Di  Do  Vr: 9.00 – 17.00 uur

Tel: 053 - 434 45 29

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.